Laser

Tatueringsborttagning med YAG-laser RevLite

Avancerad laser för tatueringsborttagning. Avlägsnar tatueringar noggrant utan att skada omgivande hud. Snabb, komfortabel behandling för alla hudtyper.

Se priser

Säker och effektiv tatueringsborttagning

Tatueringsborttagning innebar tidigare låga odds för att lyckas, med hög risk för ärrbildning och smärta. Tatueringar är gjorda för att vara för evig, men i takt med att allt fler människor vill ta bort dem har teknologin utvecklats med jämna steg och erbjudit förbättrade metoder som är både säkra och effektiva. Den mest avancerade teknologin är Q-switchad Nd:YAG laser som använder sig av “PhotoAcoustic”-teknologi som säkert penetrerar huden och söker upp varje färg med specifika våglängder. Detta gör att tatueringen gradvis försvinner under 5 till 15 behandlingstillfällen.

RevLite guldstandard tatueringsborttagningslaser senaste 10 åren för borttagning av svarta och flerfärgade tatueringar.

De flesta lasrar har minst två våglängder för att komma åt mörkblå, svarta och röda färger. RevLite har istället fyra våglängder för att komma åt ett bredare spektrum av färger: från mörkblått, svart och rött till orange och lila, samt svårbehandlade färger som grönt och himmelsblått.

Vad du kan förvänta dig

RevLite använder avancerad teknik för att säkert avlägsna tatueringar med maximal framgång och komfort. De korta pulserna känns som snäpp av små gummiband och följs av en varm känsla.

När vi tar bort din tatuering så riktar vi ett munstycke från lasermaskinen mot din tatuering. Det skjuts då iväg korta laserpulser som träffar tatueringspigmentet och de korta laserpulserna skapar då något som kallas för fotoakustisk tryckvåg.

Med rätt våglängd på laserljuset, i kombination med tryckvågen, sprängs de mikroskopiska tatueringspigmenten till än mindre delar. De bryts sedan ner av hudens makrofager (en typ av vita blodkroppar). Det nedbrutna pigmentet forslas sen bort av lymfsystemet.

Det är en långsam process för kroppen som pågår under cirka två månader efter behandlingstillfället. Därför upprepar vi behandlingen med cirka åtta veckors mellanrum.

AVGÖRANDE FAKTORER

Det finns en rad olika faktorer som påverkar både slutresultatet och hur många laserbehandlingar som just du kommer att behöva. Dessa faktorer gör det därför väldigt svårt att svara på frågan hur många behandlingar som kommer att krävas.

Färger

Svart, blå-svart och mörka färger är alltid enklast att ta bort medan rosa, grönt och turkosgröna nyanser, tillhör de som kräver fler behandlingar.

Konturer

Tatueringar med mycket konturer tar lite längre innan man känner sig nöjd med resultatet. Det beror på att konturerna sitter djupare i huden än resten av tatueringsfärgen då en annan nål har använts.

Ålder

Desto äldre din tatuering är, desto enklare kommer det vara att bleka bort den. Troligtvis har den också redan blekts en hel del med åren om den är riktigt gammal.

Lager

Om det har gjorts en cover-up på en tatuering som inte blekts bort ordentligt så finns det med andra ord två lager färg i tatueringen. Det kommer därför att ta längre tid att bleka bort all färg.

Djup

Om du har haft otur vid val av tatuerare så kan det vara så att hen placerat nålen för nära huden och att tatueringen då sitter ganska djupt nere i huden. Av naturliga skäl blir det då inte samma starka effekt från lasern som om tatueringen skulle suttit mer ytligt. Detta sker dock som regel inte hos riktiga tatuerare, men har du tatuerat dig hos en amatör så är risken större.

Färgfabrikat

Det finns vissa billigare importfabrikat som mindre seriösa tatuerare använder sig av och som påverkar blekningen. Dessa har under produktionen blandats ut med stora mängder metall för att sänka produktionskostnaden och det som händer när vi laserbehandlar tatueringen är att metallen reflekterar laserljuset. Detta är ovanligt bland svenska tatuerare, men om du har tatuerat dig utomlands på någon semesterort så är risken lite större.

Genetik

Alla är vi unika och det gör att våra kroppar reagerar olika på behandlingen. De vita blodkropparnas förmåga att städa bort de laserbehandlade tatueringspigmenten kan vara hög eller låg. Om dina vita blodkroppar har en hög förmåga att bryta ner bläckpigmenten så kommer tatueringen att försvinna fortare.

Placering

Beroende på var tatueringen är placerad på kroppen så kan det ta olika lång tid att bleka bort den. En tumregel är att desto längre ifrån hjärtat tatueringen sitter, desto längre tid kommer det krävas. Det har att göra med att man har sämre blodcirkulation i kroppens yttre delar som händer och fötter.

VAD HÄNDER EFTER BEHANDLINGEN?

Den omedelbara effekten på tatueringen kan se ganska dramatisk ut. Den blir helt vit och det ser som om den försvunnit helt, men detta är bara tillfälligt. Vattnet i vävnaden förångas och samlas precis under huden vilket skapar en helt vit yta. Vattnet försvinner efter ca en halvtimme och då framträder tatueringen igen.

Nästan direkt under behandling blir det en rodnad, efteråt kan du uppleva att huden blir öm, svullen och röd några dagar. En del kan få skorpbildning och små blåsor på tatueringen under den första veckan, men det är som regel väldigt lite och försvinner efter max två veckor. I en del fall blir det inga skorpor eller blåsor, men det betyder inte att behandlingen tar sämre för den sakens skull.

Det är mycket viktigt att komma ihåg att det är totalt förbjudet att pilla sönder och ta bort skorpor och blåsor. Dels för infektionsrisken, dels för risken att det då kan bli ärrbildning.

VAD BÖR JAG TÄNKA PÅ INFÖR BEHANDLINGEN?

Du ska vara fyllda 18 år. Om området du ska lasra är hårbeklätt så är det bra om du rakar dig cirka ett 1dygn innan behandlingen. Du ska inte smörja området med fet kräm eller olja närmare än 24 timmar före behandling. Undvik sol på området som vi ska behandla.

HUR SKA JAG SKÖTA OMRÅDET MELLAN BEHANDLINGARNA?

Egentligen samma tillvägagångssätt som vid tatueringstillfället. Då det kan klia extremt mycket är det viktigt att inte pilla eller klia på sårskorporna då det kan resultera i ärrvävnad. Du ska undvika direkt exponering av sol eller solarium de närmsta 4-5 dagarna. Använd hög SPF, solskyddsfaktor och vistas i skugga om möjligt. Undvik massage, bastu, poolbad och hårda träningspass de närmsta 4-5 dagarna

Priser

Storlek upp till:
2 x 2 cm (4 cm2) 890 kr
5 x 5 cm (25 cm2) 1290 kr
8 x 8 cm (64 cm2) 1690 kr
10 x 10 cm (100 cm2) 1890 kr
15 x 15 cm (225 cm2) 2290 kr
20 x 20 cm (400 cm2) 3290 kr
Ögonbryn 990 kr