Skötselråd

En tatuering kommer sitta på din kropp livet ut och därför är det mycket viktigt att den sköts på rätt sätt. I början är en tatuering som ett öppet skrubbsår på huden som ska läkas och måste därför skötas och hållas ren.

Följ dessa enkla steg för att förhindra infektion som kan förstöra din nya tatuering.

Dag 1.

När tatueringen är klar så smörjs den och slås in i plast. Låt plasten sitta kvar i ca 4 timmar, ta sedan av den och tvätta med tvål och vatten. Sedan smörjer du med Bepanthen och slår in med ny plast.

Bepanthen är en antiseptisk salva som gör tatueringen mjuk och hindrar att den del skorpor bildas. Salvan finns att köpa på apoteket och större butiker. Sov sedan med plasten.

Dag 2-3.

Upprepa behandlingen som dag 1. Ta av plasten, tvätta med tvål och vatten och sätt på ny plast. Upprepa detta 3 ggr per dag. Morgon, middag och kväll. Därefter kan du sluta med plasten och bara smörja.

Dag 4-14. (ca)

Nu räcker det att bara smörja din tatuering 3-4 ggr/dag till skorporna börjat försvinna. Därefter smörjer du 1-2 ggr/dag i ca 2 veckor. Det tar i regel 7-10 dagar innan din tatuering läker, du känner själv när du inte behöver smörja längre.

Nygjorda tatueringar bör inte utsättas för direkt sol på en månad. Om inte sol går att undvika så täck över den. UNDVIK även att bada i saltvatten och klorbad under de första 2 veckorna.